Sık Sorulan Sorular

Sık Sorulan Sorular

Sertifika Ücreti var mı?

Profesyonel Yaşam Koçluk, NLP ve Hipnoz Eğitimi sertifikaları ücretsizdir.

Diğer kişisel gelişim eğitimi sertifikaları ise KDV dahil 40 TL'dir. Satın alınmasa dahi eğitim bitip puanlandıktan sonra emailinize gönderilicektir.

 

Kişisel Gelişim Eğitimleri sertifikaları eğitimi tamamladıktan ve puanlandıktan sonra mail ile tarafınıza gönderilir.

Basılı sertifika gönderimi ücretli ve KDV dahil 40TL'dir. Sertifika talebi için lütfen iletişim merkezimizle irtibata geçiniz.

 

Temel Hipnoz Eğitimi genel katılıma açık bir kişisel gelişim eğitimidir. Herkes eğitime katılabilir. Doktorlar, psikologlar, psikilojik danışmanlar, yaşam koçları, diyetisyenler, hemşireler uygulayabilirler.

 

Online NLP Eğitimlerimizden NLP Sihirli Değişim Eğitimi kişisel gelişim amaçlıdır. Eğitim içeriğini inceleyebilirsiniz.

NLP Pracitioner eğitimi ise uzmanlık eğitimidir. Yaşam koçluğu eğitimine katılarak Profesyonel bir meslek olarak kariyerinize devam edebilirsiniz.

Eğitimi süresinde tamamlayamazsanız eğitimimiz tamamlanmış kabul edilir tekrar katılmak isterseniz yeniden satın almasın.
 

Lütfen iletişim merkezimizle irtibata geçiniz.

Şifrenizi değiştirmek için siteye giriş yaptıktan sonra, “Hesabım” bölümündeki “Kullanıcı Bilgilerim“ sekmesini kullanarak yeni şifre oluşturabilirsiniz.

Eğitimi süresinde tamamlayamazsanız eğitimimiz tamamlanmış kabul edilir tekrar katılmak isterseniz yeniden satın almalısınız.

 

Sertifikalarınızı iş başvurularımızda kullanabilirsiniz yaşam koçluğu ve NLP sertifikalarınızı hem iş hayatınızda hem de yeni bir kariyer olarak kendi danışmanlık firması kurduğunuz da kullanabilirsiniz.

Koçluk eğitimi tamamlanmazsa sınama giriş hakkı kazanılamaz ve Koçluk Eğitimi Sertifikası almaya da hak kazanılamaz. Koçluk Eğitiminden mezun olup Sertifikayı almanın yolu Eğitim sürecini seans süreçlerini ve sınav sürecini tamamlamak ile mümkündür. 
 

Koçluk ülkemizde ve dünyada profesyonel bir meslektir ve bir profesyonel mesleği gerçekleştirebilmek için gerekli yeterlilikler  vardır.  Bu yeterlikleri sağlayan eğitim firmaları eğitim sertifika süreçlerini akredite ettirirler. Akredite olan bir Koçluk Eğitimi Sertifikası geçerlidir ve dünyanın herhangi bir yerinde size Koçluk yapma yetkisi verir.
 

Koçluk Eğitimi sınavları eğitimin tamamı tamamlandıktan ve yeterli pratik sayısına ulaşıldıktan sonra yapılır. Sınavı başarıyla tamamlayanlar uluslararası akredite olan Ac logolu Plena Human Akademi sertifikasını alırlar. 
 

Koçluk eğitimini tamamladıktan sonra gerekli pratiklerin yapılması ve yazılı sınavın başarıyla tamamlanması gerekir. Eğitim tamamlandıktan sonra tarafınıza sorular gönderilecek olup sınav sonuçları geldikten sonra değerlendirilecek ve en az  yüzde yetmiş başarı sağlayanlar sertifikalarını almaya hak kazanacaktır. 
 

Ülkemizde çok çeşitli eğitim firmaları tarafından birçok farklı eğitim içeriği olan Koçluk eğitimleri verilmektedir. Koçluk eğitimlerinde dikkate alınması gereken husus eğitimin uluslararası akreditasyon kuruluş ve dernekleri tarafından akredite edilmiş olmasıdır. AC ve ICF gibi uluslararası dernekler koçluğun Temel yetkinliklerini ve becerilerini ve minimum standartlarını belirleyerek eğitim veren şirketlerin eğitim içeriklerinde bunlara yer vermesini sağlarlar ve kişilerin temel becerileri alması yeterli süreyi tamamlamaları ve mentörlük hizmetleri almaları ve pratik yapmalarının takibi sağlanır. Akreditasyon ile bu şekilde eğitimlerde standardizasyonun sağlanması amaçlanır. Akredite olmuş bir Koçluk eğitimi almış olmak kişiyi akredite bir koç yapma bunun için kişi bireysel olarak bu derneklere başvurup kendisini akredite edebilir.
 

Koçluk mesleği Türkiye’de yasal olarak Meslek Yüksek Kurulu tarafından Onaylanmış kabul görmüş etik kuralları olan bir iştir. Bu mesleği yapacak olan kişilerin mutlaka akredite olmuş eğitim şirketleri tarafından verilen Koçluk sertifikalarını alması gerekir. Koçluk sertifikaları ile kendilerine bir Danışmanlık ofisi açarak Koçluk mesleğini yapabilirler ancak sertifikaların uluslararası akreditasyon dernekleri tarafından onaylanmış olması önemlidir. Bu dernekler özellikle AC ve ICF'tir. Koçluk sertifikası sizin bu mesleği etik kurallarına ve yasal süreçleri uygun şekilde yapmanızı sağlar.
 

Koçluk Eğitimine ;  kendi hayatında denge doyum farkındalık yaratarak, hedeflerine ulaşmak isteyen ve bu yolculukta kendini tanırken yeni metodları öğrenerek kendi hayatının kontrolünü ele almak isteyen ve önce kendine ve ailesine çevresine Koçluk yapmak isteyen kişiler de katılabilir. Koçluk Eğitimi alan herkes profesyonel olarak bu mesleği yapmak zorunda değildir, meslek olarak yapacak kişilerden akreditasyon kuruluşlarının beklediği ; Öncelikle en az 2 yıllık bir okul veya 4 yıllık bir üniversite mezunu olmaktır aynı zamanda tercihen en az 2 yıllık bir kurumda çalışmış olması beklenmektedir. Ancak kendi hayatında değişim ve dönüşümü yaratmakta zorlanan ve kendi duygularını düşüncelerini davranışlarının kontrolü ele alırken kalıcı bir değişim yaratmak isteyen herkes koçluk eğitimi alabilir meslek olarak yapabilmek için gerekli koşullar yetkinlikleri de sağladığında meslek olarak da yapabilirler.
 

Psikiyatri Tıp alanı ile ilgilidir ve daha çok psikiyatrist ruhsal hastalıkların tedavisinde yetkili kişilerdir Koçlar bu konuda herhangi bir etkiye sahip değillerdir akıl hastalıklarının teşhis ve tanısı ve çözümünde bulunmazlar.

Koçluğun psikoloji, sosyoloji, felsefe , işletme alanları ile benzerlikleri ve etkilendiği alanlar olsa bile Koçlar  bir psikolog, Psikolojik Danışman değildir. Bu konuda uzman olmak için bu konuların okullarının okunması gerekir. Koçluk yaklaşımları Psikolojinin yaklaşımlarından etkilenir ancak hiçbir zaman klinik anlamda Tanı Tedavi süreçlerinde bulunmaz daha çok kişilerin potansiyellerini ve kişisel gelişim yolculuklarında farkındalıklarını arttırarak daha etkin davranışlar sergilemeleri hedeflerine ulaşmaları konusunda rehberlik sunar. 

 

Mentörlük akıl hocalığı Iğdır ve benzer konu ve alanda uzmanlıkta olan kişilere daha deneyimli bir kişi tarafından bilgi paylaşımı süreç paylaşımı yapılır koçlukta Koçluk hizmeti alan kişiye konunun uzmanları ile ilgili bir bilgi aktarılmaz daha çok kişinin kişisel anlamda gelişimi becerilerinin farkında olması ve ulaşmak istediği hedefe ulaşması konusunda rehberlik yapılması sürecidir . 

Terapi herhangi bir konudaki iyileştirme sürecidir iyileştirilecek bir durum vardır Bir rahatsızlık olabilir Bu ancak Koçluk süreçlerinde herhangi bir iyileştirme söz konusu değildir. Kişinin Koçluk ile takıldığı düşüncelerindeki yarattı sınırlayan inançlar ve bununla beraber hayatının gidişatını da kendisine engel olan düşünce yapısı ve duygularındaki tıkanıklık Bunlar konusundaki farkındalık ile daha çok davranışsal ve bilimsel anlamda değişim ve dönüşüm yaratılma sürecidir terapi çok daha boyutlu olarak kişinin ruhsal olarak sıkıntı yaşadığı konularda iyileşme sürecidir. Koçluk yaklaşımı ile kişide oluşabilecek farkındalık iyi hissetme hali terapi etkisi yaratabilir ancak Koçluk doğrudan terapidir dememiz mümkün değildir. 

Koçluk kişilerin Kendi potansiyellerini fark ederken sorulan güçlü sorularla cevapları kendilerinin bulduğu ve sürecin ilerlemesinde aktif olduğu bir süreçtir. Koç Bir uzman gibi davranmaktan ziyade bir rehber olarak Koçluk alan kişinin kendi cevaplarını bulmasına yardım eder. Danışan , müşteri , cochei kendi hayatının uzmanıdır. Cevapları bulacak potansiyele sahip olduğu baştan kabul edilir.  Danışmanlıkta ise yapılan işin uzmanlığı önemlidir uzman olan kişi kendi işi ile ilgili fikirler ve tavsiyeler verir ve Danışmanlık yaptığı kişi yada kuruma  çözümleri doğrudan söyler. Ve Danışman yaptığı işin uzmanıdır ve bu konudaki uzmanlığı ile Danışan kişiye bilgisi ile farkındalık sağlar koçlukta konu ile ilgili uzmanlık gerekli değildir Koçluk becerileri Danışan kişinin çözümleri üretmesine yardım eder. 

Koçluğun diğer alanlarla benzerlik ve farklılıkları aşağıda paylaşılmıştır.

  • Koçluk planlı yapılandırılmış profesyonel bir ilişki yönetimi sürecidir,  koçluk kişilerin mevcuttaki bulundukları nokta ile ulaşmak istedikleri hedefleri arasında kritik olan boşluğun farkındalığı oluşturulur ve hedefe ulaşma noktasındaki engeller fark edilerek üstesinden gelme stratejileri geliştirilir. Koçluk sürecinde kişinin; bilişsel,  duyuşsal , davranışsal anlamda kısıtlayıcı olan süreçleri fark edilerek, bunların üstesinden nasıl gelinilir konusunda Koç tarafından rehberlik yapılır . Sorunların çözümleri Danışanın kendisindedir,  danışana bütün çözüm ve potansiyelin kendisinde olduğuna dair bir güven duygusu verilir ve doğru sorular,  dinleme doğru iletişim yaklaşımları ile kişinin cevapları bulmasına ve amaçladığı hedeflere ulaşmasına destek olunur. Koçluk eğitimleri ise koçların bu yetkinlik ve becerilere sahip olmasını sağlar.